De Piraat en de Draak verwachten The Beer Brothers !!!

Beste Beer Brothers,
Einde januari 2017 opende brouwerij Van Steenberge de ingebruikname van het nieuw gedeelte waarin de gistingtanks staan en waar de lagering en de filtratie plaats vinden. Tezelfdertijd werd hun nieuwste bier “Baptist” uitgebracht; dit als eerbetoon van de stichter van de brouwerij: Jan Baptist De Bruyne.
Brouwerij Van Steenberge, ook gekend als brouwerij Bios uit Ertvelde, staat al lange tijd op onze “to do” lijst van nog te bezoeken brouwerijen. Op dinsdag 16 mei 2017, rond 10:00 uur, brengen wij een bezoek aan deze prachtige brouwerij. Tal van speciale bieren worden hier gebrouwen. De gekendste zijn “Gulden Draak” , “Piraat“ , “Augustijn”, “Bornem”, “Sint-Stefanus”, “Leute Bokbier” en “ Celis White”. Ook voor andere bierfirma’s worden er zeer goeie bieren gebrouwen; hierbij denken we aan de “Vlaamsche Leeuw” van de Brouwerij van Vlaanderen. Na het bezoek en degustatie blijven we in de brouwerij om te genieten van een Breugelbuffet.
In de namiddag staat om 14:00 uur een bezoek gepland in het Kuipersmuseum te Nevele.
We worden er verwelkomd door Marleen Bonami. Haar vader was de maker van houten biervaten. In het museum komen we hierover alles te weten. Marleen maakt nu zelf sierkuipen. Tijdens het bezoek zal er koffie met gebak worden geserveerd. Ook een biertje zal kunnen gedegusteerd worden. Zij wil ons tevens gidsen, met de bus, doorheen haar landelijk dorp Nevele.
Als afsluiter van de dag rijden we naar Landegem. In het biercafé “De Lork” kan er een keuze gemaakt worden uit bijna 200 bieren. Een lekker broodje zal zeker van pas komen.
Daarna vatten we de terugreis aan.
Wil je deelnemen aan deze mooie uitstap naar Oost-Vlaanderen gelieve dan het bedrag van 47,- € over te schrijven op ons rekeningnummer BE33 7331 6404 8046, liefst ten laatste op 11 mei 2017. Niet leden betalen: 52, – €.
In dit bedrag zit inbegrepen : busreis en drinkgeld chauffeur, bezoek en degustatie in brouwerij Van Steenberge, Breugelbuffet, bezoek aan Kuipersmuseum met koffie/gebak en biertje, gegidste rondrit in Nevele, broodje met bier naar keuze in café ‘De Lork’.
Vertrekplaatsen : Berchem Kerk : 08:30 uur.
Mechelen centjesmuur : 08:45 uur.
Opgelet : tijdens op weekdagen is het parkeren aan Mc Donald’s niet gratis. Misschien biedt de parking van de oude Carrefour een oplossing?
Namens het bestuur,
Michel Rens – Ledenadministratie michel.rens@skynet.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s